Nieuws Limburg Nu pintjes betalen, ze na lockdown opdrinken

Nu pintjes betalen, ze na lockdown opdrinken

Nu pintjes betalen, ze na lockdown opdrinken

Alken-Maes lanceert een opmerkelijke actie. Om de gesloten cafés vooruit te helpen in deze moeilijke tijden, kunnen de klanten nu al hun Cristallekes bestellen en betalen in hun favoriete café. Zo krijgen de getroffen uitbaters toch inkomsten binnen. Eens de deuren opnieuw openzwaaien, kunnen de tooghangers hun pintjes gaan consumeren.

Café Solidair heet de campagne die de brouwerij van Alken op het getouw zet. Ze willen hiermee hun Cristal-cafés steunen die noodgedwongen de deuren moet sluiten tot (voorlopig) begin april. Om de sluitingsperiode te overbruggen is een website aangemaakt. Daar kunnen klanten (vanaf vrijdag 17 uur) hun pintjes reserveren volgens het pay it forward-principe. Je betaalt op voorhand je Cristallekes (of Maes’kes, for crying out loud), die je nadien opsoupeert in favoriete café, brasserie of kantine. Zo krijgt de caféuitbater extra zuurstof om de komende weken door te komen.

Alken-Maes doet daarbij zelf ook een geste: de brouwer vergoedt de eerste 400 pintjes aan de uitbater in de vorm van gratis bier. De brouwerij hoopt op 4.000 tot 5.000 deelnemende
cafés.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.