Bart_Claes-198×300

NV Bart Claes vraagt faillissement aan

De nv Bart Claes heeft beslist om de boeken neer te leggen. "De aanhoudende onzekerheid over de afloop van de lopende WCO-procedure heeft de omzet en de reservaties de jongste maanden sterk onder druk gezet," aldus het bedrijf. "Hierdoor kon de rendabiliteit onvoldoende herstellen en heeft de onderneming beslist om de boeken neer te leggen."

In de marge hiervan wordt ook het faillissement aangevraagd van de vennootschappen La Petite Cuisine bvba, Basicshoreca bvba en de nv Barrier Invest. De nv De Barrier werd eerder deze zomer reeds in vereffening gesteld.

Het sterrenrestaurant Innesto in Houthalen, uitgebaat door de gelijknamige vennootschap Innesto bvba, is volledig autonoom en perfect gezond. Deze activiteiten worden gewoon voortgezet, wat ook het geval is voor de vennootschap Driessent bvba in Diepenbeek. Ook mede-eigenaar Koen Verjans van Innesto benadrukt nog eens dat zijn sterrenzaak niets met het faillissement van nv Bart Claes heeft te maken, en het toprestaurant dat gelegen is in De Barrier, gewoon open blijft.