Oben gaat 5 miljoen investeren in Zonhoven

Het familiebedrijf Oben uit Zonhoven gaat aan de Beringersteenweg een gloednieuw gebouw neerzetten. "Het gaat om productieruimte, kantoren en een grote toonzaal," zegt bestuurder Jurgen Oben, die samen met Danny, Gunther en Frank Oben de onderneming aanstuurt. De specialist in aluminium ramen en deuren heeft voor het project 4,5 tot 5 miljoen euro klaargelegd. "We hebben groei-ambities, maar zitten op onze huidige locaties helemaal vast. We willen de mensen die we momenteel nog zoeken weldra in comfortabele omstandigheden laten werken." Oben heeft inclusief het management vandaag zo'n 49 medewerkers in dienst.

Blikvanger van de nieuwe locatie (naast en achter het gebouw van reclamebureau De Witte & Co) wordt de toonzaal, met een lengte van 40 meter. "Er zijn zodanig veel nieuwe trends in ramen en deuren, dat we alles in detail willen tonen," zegt Jurgen Oben nog. "Oplossingen voor ventilatie, geluidswering, isolatie,... er valt heel wat over te vertellen."

Oben kocht het bouwterrein van DMI, de vastgoedpoot van Democo, die er aanvankelijk 11 kmo-units wou bouwen. Architect van het nieuwe project, dat ergens begin volgend jaar moet klaar zijn, is Marc Jamaer uit Hasselt, die onder meer ook de Ethias Arena voor zijn rekening nam.