Nieuws Limburg OCMW springt zelfstandigen in problemen bij

OCMW springt zelfstandigen in problemen bij

OCMW springt zelfstandigen in problemen bij

Zelfstandige ondernemers bij wie een faillissement dreigt omwille van moeilijkheden in hun privé- of in hun zakelijk leven, kunnen nu een beroep doen op een helpende hand. Het OCMW van Sint-Truiden heeft namelijk een samenwerkingsverband afgesloten met Efrem en Voka om de bedrijfsleiders die in de puree zitten, discreet en zo actief mogelijk te begeleiden.

Onderzoek wees uit dat de kans dat een zelfstandige met armoede geconfronteerd wordt, de laatste jaren ernstig toeneemt. Dit stemt helemaal niet overeen met het beeld dat velen hebben van zelfstandigen. Maar zelfs het afgelopen jaar heeft de sociale dienst van het OCMW een toename gemerkt van het aantal zelfstandigen dat komt aankloppen als het water aan de lippen staat.

pascy monetteMeestal is dan echter al te laat. “Daar willen wij iets aan doen,” zegt OCMW-voorzitter Pascal Monette. “Ook ten aanzien van deze bevolkingsgroep moeten wij onze verantwoordelijkheid opnemen. Vandaar de samenwerking met de gespecialiseerde begeleidingsdienst Efrem. Ook gefailleerden of mensen die nog problemen ondervinden omdat ze vroeger een zelfstandige activiteit hebben uitgeoefend, behoren tot de doelgroep,” aldus Monette.

Maar het OCMW van Sint-Truiden wil nog verder gaan. “Activering en tewerkstelling zijn nog steeds de beste middelen om deze moeilijkheden te overwinnen,” aldus Monette. “Niet alleen financieel, maar ook op psychologisch vlak. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Voka, dat samen met de zelfstandige op een discrete manier zal zoeken naar de meest gepaste tewerkstellingsvorm,” besluit de OCMW-voorzitter.

Jozef CROUGHS

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.