Nieuws Limburg Octopus Repair & Maintenance heeft zijn naam niet gestolen

Octopus Repair & Maintenance heeft zijn naam niet gestolen

Octopus Repair & Maintenance heeft zijn naam niet gestolen

In de wondere onderwaterwereld zijn heel wat unieke creaties te ontdekken. En in Limburg vind je er zelfs een uniek bedrijf. Octopus Repair & Maintenance voert onder water tal van onderhoudswerken en herstellingen uit, als één van de weinigen in het land en zelfs de enige in de provincie. Al weet de onderneming uit Maasmechelen ook op het droge bewondering te wekken.

Octopus kent verschillende specialisaties, van onderhouds- en herstellingswerken tot laswerk en duikwerk. Door de veelzijdigheid enerzijds en het inschakelen van professionele relaties met tal van freelancers en zelfstandigen anderzijds, kan het bedrijf zeer allround werk aan. Een octopus heeft dan ook niet voor niets 8 tentakels.

Onder water…

Intussen duikt Octopus Repair & Maintenance bijna 10 jaar lang naar nieuwe opdrachten. Letterlijk dan, want het bedrijf voert onderhouds- en herstellingswerken uit aan kaaien, zwembaden, tanks en andere -gelijkaardige installaties.

“Dat gaat van boren, lassen, berging en het onderhoud van toepassingen. Bij Octopus tellen we ervaren beroepsduikers met de nodige certificaten, expertise en knowhow voor zulke werken”, aldus duiker en zaakvoerder van Octopus Repair & Maintenance Xavier Slock.

Dat levert uitdagende opdrachten op. Al behoren die net tot de favorieten. “Een baggerboot van een klant stelde een probleem vast, waarbij het personeel van de scheepswerf zelf grote risico’s in zag, namelijk mogelijkheid tot zinken). Een complexe puzzel, maar we hebben toch een mooie oplossing kunnen bieden. Of op de grindkuilen in de Maas waar het zicht quasi nul is. Ook geen evidentie, maar dat zijn boeiende projecten voor ons.”

& op het droge

Ook boven water vindt industrieel onderhoudswerk, net als constructie- en laswerk plaats. Dit weer gestaafd met de nodige certificaten. – “We spreken onder meer over mechanisch onderhoud, montagewerkzaamheden, vervaardiging van metalen constructies, piping of het uitvoeren van maatwerk zoals balustrades, bordessen, trappen of poorten.”

Ebema, N.V. Niba, SBS Grintbedrijf , Umicore, Groep Timmers, Sibelco, Eurogri, Konings -, Terberg Specials, Enci, Looza, Aquafin, Nv De Scheepvaart. Het is een greep uit klanten die reeds overtuigd zijn van de expertise van Octopus Repair & Maintenance. “Voor velen voeren we zowel boven als onder water opdrachten uit, op korte en lange termijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken
Lanaken

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Nummer 32 in de indrukwekkende lijst van de Ambiorix-prijswinnaars is Nelissen Steenfabrieken. De prestigieuze onderscheiding van VKW-Limburg is een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.