Nieuws Limburg Officenter opent 2 nieuwe vestigingen

Officenter opent 2 nieuwe vestigingen

Officenter opent 2 nieuwe vestigingen

Nu de vestiging van Officenter in Hasselt op kruissnelheid zit, en Turnhout goed op dreef geraakt, hebben Koen Batsleer en Christa Jouck van Officenter alweer nieuwe uitdagingen voor de boeg. Samen met lokale partners komen er dit jaar ook vestigingen in Aartselaar en Maastricht. Toen Christa Jouck en Koen Batsleer eind 2009 de leiding van het Hasseltse Officenter overnamen van de oorspronkelijke oprichters, hadden de twee al ambitieuze plannen. Hasselt werd volledig gerestyled en vorig jaar werd een tweede vestiging in Turnhout geopend.

In Hasselt is zopas het eigen restaurant Cuisine D’Office uitgebreid en vernieuwd, en worden ook de technische installaties aangepast. De klantentevredenheid is er gestegen tot 86% en de vestiging krijgt als eerste businesscenter een ISO-9001-erkenning.Daarnaast loopt er de vergunningsaanvraag voor een uitbreiding met 2.400 m², goed voor een investering van ongeveer 3,5 miljoen euro. “Officenter Hasselt is een succesverhaal dat nog niet aan het einde van zijn mogelijkheden is”, stelt Batsleer.

Het pas eind vorig jaar geopende Officenter in Turnhout telt momenteel al 50 klanten, “dubbel zo snel als we hadden gepland”, aldus Batsleer. “Ook dat zit dus goed.”

Maastricht
Maar daarmee is de expansie niet afgelopen. Officenter gaat met Maastricht voor het eerst de grens over en heeft er een kantoorpand van 3.800 m² gekocht. “We zullen er 3,75 miljoen investeren in de renovatie, waarvoor we nog lokale partners zoeken”, zegt Christa Jouck. Aankoop en financiering moeten tegen april 2012 zijn afgerond, om het pand tegen september te kunnen openen. “Dit is een belangrijke stap naar de uitbouw van onze eurogionale businesscentergroep”, zegt Jouck.

Aartselaar
Maar eerst moet Aartselaar nog open gaan. Officenter neemt er het ‘Bedrijvencentrum Rupelstreek’ over van KBC, Eandis en POM Antwerpen. Het pand van 1.800 m² krijgt een facelift van 2,5 miljoen euro, wat zal gebeuren met de steun van een zestal plaatselijke ondernemers.

De komende jaren denkt Officenter Groep nog aan gelijkaardige initiatieven in onder meer Mechelen, Leuven en Luik, telkens weer met de hulp van eindgebruikers. “We geloven rotsvast in onze formule van flexibele huisvesting voor bedrijven, mét volwaardige dienstverlening, aan een kostprijs die tot 30% lager ligt”, zeggen de twee spilfiguren van de groep Officenter. Manging director Christa Jouck van Officenter: “We willen uitgroeien tot een euregionale businesscentergroep.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.