Nieuws Limburg OK voor topsportpaarden, nu ook voor mensen

OK voor topsportpaarden, nu ook voor mensen

OK voor topsportpaarden, nu ook voor mensen

2Pharma uit Heusden-Zolder, Global Medics uit Meldert en Aminolabs uit Hasselt, hebben samen een aantal nieuwe paardenmiddelen voor humaan gebruik op de markt gebracht. Na de succesvolle lancering van Arti-Forte (gewrichten) vorig jaar, worden de nieuwe voedingssupplementen Globulan (verzachtende werking) en Somnipure (rustgevend) vanaf 6 juni in de apotheek verkocht.

Opmerkelijk is dat de 2 nieuwe producten eerst zijn getest op duizenden paarden, die niet gevoelig zijn voor het placebo-effect. Na een succesvolle evaluatie werden ze in samenspraak met paardenchirurg Tom Mariën aangepast voor humaan gebruik. Globulan bevat natuurlijke stoffen met een ontstekingsremmende en pijnstillende werking die niet schadelijk zijn voor de inwendige organen. Het gaat naar verluidt om een primeur op de Europese markt. Het product werd in eerste instantie ontwikkeld voor topsportpaarden. Somnipure is een uiterst krachtige dosering van plantenextracten die zowel overdag als ’s nachts een rustgevende werking heeft en zelfs een volbloedhengst tot rust kan brengen…

In de Limburgse joint-venture die deze producten lanceert, staat Global Medics in voor de ontwikkeling, Aminolabs voor de productie en 2Pharma voor de verdeling naar de apotheker.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.