Nieuws Limburg Omnibeton wist omzet in 2010 te verdubbelen

Omnibeton wist omzet in 2010 te verdubbelen

Omnibeton wist omzet in 2010 te verdubbelen

Niet overal kommer en kwel in de bouwsector, want Omnibeton, het bedrijf van Frank Peeters, heeft een uitstekend jaar 2010 achter de rug. Althans wat de volumes betreft, want de omzet steeg van 6,1 miljoen euro naar 11,6 miljoen. De winst was zo’n 100.000 euro hoger.

Omnibeton maakt bijna uitsluitend betonproducten op maat van klanten in de openbare sector. Vooral de Delta Bloc, een veiligheidssysteem van betonnen elementen om rijstroken af te bakenen, is erg in trek. De groei noodzaakt het bedrijf om uit te breiden. Aan het kanaal in Hasselt, zichtbaar vanop de brug op de Kempische Steenweg, wordt momenteel een nieuwbouw opgetrokken. “Het gaat om een nieuwe loods, met daar bovenop een ‘sky box’ die als kantoor zal dienen,” zegt Frank Peeters. “Samen met de hal die we vorig jaar hebben gebouwd, gaat het om een oppervlakte van 2000 m2.” Omnibeton investeerde vorig jaar 2,3 miljoen euro, dit jaar komt er nog eens 1,5 miljoen bij. “Naast de extra ruimte, hebben we ook geïnvesteerd in betonnen elementen voor verhuur op tijdelijke werven. Om deze blokken efficiënt te vervoeren hebben we 50 aanhangwagens besteld. En zo bouwen we stap voor stap onze business verder uit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.