Nieuws Limburg Omzet Veiling Borgloon groeit met een derde

Omzet Veiling Borgloon groeit met een derde

Omzet Veiling Borgloon groeit met een derde

Voorzitter Pierre Vrancken voelde medio vorig jaar al aan dat 2010 erg goed zou worden voor Veiling Borgloon. Nu de cijfers gepubliceerd zijn, blijkt dat hij gelijk heeft gekregen. De aankoopwaarde van het fruit lag 40 procent hoger tot 63 miljoen euro. De omzet steeg in Borgloon van 62 naar 83 miljoen euro. Bottom line bleef er 573.000 euro over, terwijl een jaar voordien nog 61.000 euro verlies werd geboekt.

Ook dit jaar kondigt zich veelbelovend aan voor Veiling Borgloon, die net zoals de hele fruitsector momenteel op wolkjes loopt. Eerder deze maand werden er de eerste frambozen, rode en blauwe bessen tegen recordprijzen te koop aangeboden. De aardbeien staan dezer dagen in de belangstelling dankzij de actie van Het Belang van Limburg, waarbij 60.000 bakjes van de Eburon-aardbeien worden uitgedeeld.

Pierre Vrancken en zijn opvolgster bij de VBT.

Tot slot nog dit: voorzitter Pierre Vrancken gaf onlangs de voorzittershamer van het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen (VBT) door aan een vrouwelijke collega uit Roeselare. Onder meer minister-president Kris Peeters en Boerenbond-voorzitter Piet Vantemsche dankten Vrancken voor zijn jarenlange inzet. Niet dat het er veel mee te maken had, maar vlak daarna kondigde Veiling Haspengouw in Sint-Truiden aan dat het uit de VBT stapt. Het ongenoegen over het uitblijven van afdoende oplossingen voor al lang aanslepende problemen, zoals de commerciële inmenging van externe partijen, hebben de Truiense veiling doen besluiten om hun ontslag in te dienen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.