Nieuws Limburg Onclin legt boeken neer bij Val Saint Lambert

Onclin legt boeken neer bij Val Saint Lambert

Onclin legt boeken neer bij Val Saint Lambert

val saint lambertDe traditierijke kristalproducent Val Saint Lambert zal volgende week failliet worden verklaard. De Hasseltse familie Onclin, die al een tijdje verwoede pogingen onderneemt om het bedrijf te redden, heeft vrijdag de boeken neergelegd. Tot voor kort genoot het bedrijf nog bescherming tegen schuldeisers in het kader van de Wet op de Continuïteit van de Onderneming (WCO). Die periode moest dienen om een overnemer of partner te vinden, maar dat is voorlopig niet gelukt. Als reden voor de beslissing om ermee te kappen, verwijzen de eigenaars ook naar de “drastische wijzigingen in de wetgeving, waardoor er momenteel teveel juridische onzekerheden zijn om een overnemer te vinden”.

Toch zijn er nog positieve vooruitzichten. De Franse kristalproducent Lalique, waarmee de onderhandelingen over een doorstart nog niet zijn afgelopen, zou een bod willen uitbrengen eens er een curator is aangesteld. Mogelijk zullen daarmee een aantal van de 52 jobs kunnen gered worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.