Nieuws Limburg Onclin mikt met Franse partner op doorstart VSL

Onclin mikt met Franse partner op doorstart VSL

Onclin mikt met Franse partner op doorstart VSL

De handelsrechtbank van Luik heeft zopas geluisterd naar de hernieuwde vraag van kristalproducent Val Saint Lambert om gerechtelijk beschermd te worden tegen schuldeisers (WCO-procedure). Op 25 juli zal de rechter zijn beslissing bekend maken. Het bedrijf beoogt om op deze manier tot eind september de nodige bescherming te verwerven om verder te werken aan de reorganisatie.

“Nadat op commercieel vlak al hard wordt gewerkt op groeimarkten als het Midden-Oosten, Rusland of India, komt er nu ook een belangrijke strategische heroriëntatie,” zo laat de Limburgse familie Onclin, die VSL in handen heeft, weten.

Justin OnclinDe grote uitdagingen voor Val Saint Lambert zijn het realiseren van een betere kostenefficiëntie voor de productie en een nog grotere groei te verwezenlijken op de belangrijkste afzetmarkten. Momenteel wordt daarom een mogelijke samenwerking met een Franse partner onderzocht.

De lopende besprekingen gebeuren volgens Onclin in nauw overleg met de sociale partners en het personeel. Tegen eind september zouden de onderhandelingen moeten zijn afgerond, zodat VSL een doorstart kan maken.

“Wij zijn vol vertrouwen in de goede afloop voor Val Saint Lambert van deze onderhandelingen,” zegt ceo Justin Onclin. “Dankzij het hertekenen van onze productieprocessen en de verdere commerciële ontwikkeling in groeimarkten zoals het Midden-Oosten of Rusland, zijn we er van overtuigd dat we van ons bedrijf weer een rendabele onderneming zullen maken.”

De eerste aanvraag tot gerechtelijke bescherming dateert van februari 2012.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.