Nieuws Limburg Onderhandelingen Tessenderlo Chemie opgeschort

Onderhandelingen Tessenderlo Chemie opgeschort

Onderhandelingen Tessenderlo Chemie opgeschort

Er worden vorderingen geboekt in de onderhandelingen over het sociaal plan bij Tessenderlo Chemie in Ham. Toch eisen de bonden meer concrete voorstellen, die moeten aantonen dat de fabriek veilig en met dezelfde werkdruk kan functioneren als er straks 86 mensen minder werken. De directie krijgt hiervoor een week de tijd van de bonden, die tot dan de onderhandelingen opschorten. De directie reageert: “Wij betreuren de stilstand in de onderhandelingen en beraden ons over hoe het nu verder moet.”

staking-bij-tessenderlo-chemie-stopgezet-id4826140-620x400De onderhandelingen over het sociaal plan bij Tessenderlo Chemie gaan over de 86 jobs die dreigen te verdwijnen. “Het verloopt erg hard, misschien wel de moeilijkste besprekingen uit mijn carrière van 15 jaar in de chemie,” zegt vakbondsafgevaardigde Eddy Kellens van het ACV. “Toch stelt de directie zich constructief op, en is er op een aantal vlakken toenadering ontstaan. Er zal bijvoorbeeld een werkregime van 4/5 gepromoot worden en een regeling rond vrijwillig vertrek worden uitgewerkt.”

De bonden willen wel meer concrete voorstellen. “Waar het om draait is dat de directie al maanden zegt dat er projecten op tafel liggen waarmee wordt aangetoond dat de fabriek onder dezelfde omstandigheden kan verderwerken met 86 mensen minder. Maar van die plannen hebben we nog altijd niets gezien. Hoe kunnen wij dan verder onderhandelen als we niet weten of hun voorstellen realistisch zijn?” Daarom zijn de besprekingen voorlopig gestaakt tot 3 april.

“Het is erg jammer dat de gesprekken zijn opgeschort,” reageert woordvoerder Kathleen Iwens op haar laatste werkdag (zie ander aritkel). “Er zijn al heel wat inspanningen geleverd. We beraden ons hoe het nu verder moet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.