Nieuws Limburg Ondernemende broers op pad met kledingtruck

Ondernemende broers op pad met kledingtruck

Ondernemende broers op pad met kledingtruck

Uw personal tailor, die met al zijn stoffen en accessoires tot bij u aan de deur komt, dat is Suitify. Vanaf maandag rijdt de daartoe omgebouwde truck van de broers Tim (34) en Roel Konings (37) uit.

Tim en Roel zijn allebei dertigers die het ondernemerschap van vader en moeder met de paplepel kregen ingegoten. Roel stapte jaren geleden in het Beringse telecombedrijf TSB van zijn vader, en zette zijn schouders daarnaast onder verschillende start-ups. Tim van zijn kant ging in de Beringse modeboetiek Stratford van zijn moeder aan de slag. Ondertussen is het zijn eigen boetiek geworden. Beide broers combineren nu hun ervaring in Suitify, de truck die is omgebouwd tot een rondrijdende boetiek. In de truck is er ruimte om de klanten volledig op te meten voor een maatpak, of om andere kledij te passen. Uiteraard coronaproof. Zeven dagen later worden de outfits op maat aan huis geleverd. “Dat is uniek én ontzettend snel in de wereld van personal tailoring”, zegt Roel Konings. “We willen de kwaliteit en expertise van een kleermaker combineren met de snelheid en het gebruiksgemak van online retailers.”

Boetiek
Broer Tim brengt uiteraard zijn expertise in maatkleding in. “De Suitify-truck is net zo goed uitgerust als de betere herenboetiek. Kwalitatieve stoffen en materialen, knopen, schoenen, dassen, riemen, … We hebben alles in huis om een man van top tot teen te kleden. We hebben standaardkostuums (aan een startprijs van 499 euro) in ons gamma die we afwerken op maat van de klant. Of we starten van nul en ontwerpen een maatpak dat tot in de puntjes aansluit bij zijn wensen. Wij verkopen niet alleen kostuums, maar ook wat we casual chic noemen: jeans, vesten, truien en geklede sneakers. Allemaal van hoge kwaliteit en volledig afgewerkt.”

Gat in de markt
De twee denken met Suitify een gat in de markt gevonden te hebben. “Veel mannen houden niet van shoppen of hebben er gewoon te weinig tijd voor. Maar ze willen wel graag verzorgd voor de dag komen. Of dat nu is in hun privétijd, zakelijke leven of voor gelegenheden zoals een trouwfeest”, zegt Tim Konings. “Online shoppen is geen oplossing, want perfect passende kledij koop je niet zomaar online. Een goed kostuum wordt afgespeld en aangepast aan jouw lichaam. Anders spreek je niet over een maatpak. Suitify is the best of both worlds,” voegt Roel er aan toe. “We nemen uitgebreid de tijd voor onze klanten, maar dan nog sparen zij tijd uit omdat zij zich niet hoeven te verplaatsen. Onze prijzen sluiten zich bovendien eerder aan bij de prijzen van online shops.”

Vanaf maandag gaat de Suitify-truck, die opereert vanuit Hasselt, de baan op. De prijzen staan uitgebreid geafficheerd op de website van Suitify. “We mikken niet enkel op klanten uit Limburg, maar ook de regio’s Antwerpen en Brussel doen we aan. Nu al lopen er heel wat aanvragen binnen”, aldus nog Tim Konings.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.