Nieuws Limburg Ondernemer bouwt hotel in centrum Bilzen

Ondernemer bouwt hotel in centrum Bilzen

Ondernemer bouwt hotel in centrum Bilzen

Tegen Kerstmis heeft de Bilzense binnenstad er een hotel bij. Zakenman Carlo Bogaerts zet samen met zijn zonen de schouders onder de bouw van een gloednieuw hotel met tien kamers in de Genutstraat. “We bouwen met een staalframe zodat het hotel binnen acht weken recht staat”, zegt Bogaerts.

“We dachten eerst aan de uitbouw van een winkelcomplex met daarbovenop appartementen, maar dat bleek geen rendabele optie”, aldus de zaakvoerder van een architectenbureau en immokantoor. “Uiteindelijk hebben we beslist om de oude bakkerij te slopen en een gloednieuw gebouw recht te trekken. Het hotel wordt een familieproject waar ook onze zonen Bregt (25) en Bram (27) instappen.”

“Momenteel wordt gewerkt aan de funderingen. “We kiezen niet voor een traditioneel bouwconcept, maar voor een vooraf geassembleerde staalframebouw. Dat is in Amerika al heel populair. Tegen de zomer staat het hotel recht. Het complex krijgt een industrieel, modern en chic karakter. We bouwen vier verdiepingen, in totaal tien kamers. Goed voor 750 vierkante meter oppervlakte”, stelt Bogaerts.

Hij wil er iets speciaals van maken. “Ons hotel wordt meer dan een bed om te overnachten, we verhuren een beleving. Op het gelijkvloers komt de lobby en een oogstrelende lounge samen met een uitgebreide wijnbar. In het midden van de oppervlakte komt een openlucht patio. Over de hele lengte verrijst een doorlopende expositiemuur van 23 meter lang en 6 meter hoog. Het wordt een imposante, kunstzinnige plek waar kunstenaars gratis hun werken kunnen tentoonstellen. Elke zes weken wisselen we de werken.”

Beila

Het hippe hotel krijgt de naam Hotel Beila. “Gevonden op Wikipedia”, lacht Carlo. “Bilzen werd voor het eerst vermeld in 950 als Beila, een prachtige naam.” Met de bouw van het hotel is een investering van bijna 2 miljoen euro gemoeid. “Bedoeling is om tegen de kerstdagen de deuren te openen.”

JG

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.