Nieuws Limburg Ondernemer-gentleman Luk Lowette overleden

Ondernemer-gentleman Luk Lowette overleden

Ondernemer-gentleman Luk Lowette overleden

Ondernemer Luk Lowette, onder meer gekend als oprichter van telecomketen Essec en eigenaar van Millennium Golf in Beringen, is in de nacht van maandag op dinsdag op 70-jarige leeftijd overleden.

Luk Lowette richtte samen met zijn broer Stan in 1977 Essec op. In 1990 gingen ze elk hun eigen weg: Stan ging zich focussen op Topcom en later Kambukka, terwijl Luk bij Essec zowel de bedrijven als particulieren bediende met innovatieve telecomproducten en diensten. Het bedrijf groeide snel, en is tot op vandaag één van de meest gewaardeerde specialisten in de sector. Het harde werk leverde hem in 1997 nog de titel op van Limburgse Ondernemer van het Jaar. In 2009 zette Luk Lowette een stapje terug en liet hij Essec in handen van 4 directieleden, die al eerder ingestapt waren in het kapitaal. Datzelfde jaar kocht hij zich in bij Millennium Golf in Paal-Beringen. Daar vervulde hij doorheen de jaren de rol van afgevaardigd bestuurder en zette hij de club op de kaart. Zijn kinderen Katrien en Joris staken waar mogelijk een handje toe.

“Luk is voor veel medewerkers een voorbeeld geweest van enthousiast ondernemerschap en was subliem in het betrekken van medewerkers om beleidsbeslissingen te nemen”, zegt Mark Decat, één van de huidige zaakvoerders van Essec. “Hij trachtte steeds het ondernemerschap bij iedereen te stimuleren. Ook nadat hij zijn levenswerk toevertrouwde aan het management, bleef hij achter de schermen een voorname inspiratiebron en mentor. Hij zal herinnerd worden als een ondernemer die iedereen fantastische kansen gaf.”

De afgelopen jaren sukkelde Luk met zijn gezondheid waardoor hij zijn beroepsmatige activiteiten langzaam moest afbouwen. Omringd door de best mogelijke zorgen, is hij in de nacht van maandag op dinsdag overleden. Hij werd 70 jaar. Een icoon van de Limburgse economie is niet meer. Een immer vriendelijke, goedlachse en verstandige gentleman heeft ons te vroeg verlaten.

De uitvaartplechtigheid zal omwille van de coronamaatregelen in beperkte kring plaatsvinden. De redactie van Made in Limburg biedt de familie, voormalige medewerkers en de vele vrienden van Luk haar medeleven aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.