Nieuws Limburg Ondernemer Hubert Vanheusden overleden

Ondernemer Hubert Vanheusden overleden

Ondernemer Hubert Vanheusden overleden

Hubert ‘Berke’ Vanheusden (97), de stichter-zaakvoerder van reizen De Zigeuner in Diepenbeek, is deze week overleden. Vrijdag wordt hij begraven in Diepenbeek. Limburg neemt dan afscheid van een ondernemer die de toeristische sector in de provincie nieuw leven inblies.

bus De Zigeuner“Van kindsbeen af wilde hij buschauffeur worden en een eigen bus kopen,” weten zonen Paul, Rik en Jan. “Hij was ‘gene gewone’. Hij ging zelf met de fiets vanuit Beverst naar Antwerpen om er zijn eerste bus te kopen.” De eerste reis van Berke Vanheusden ging naar Scherpenheuvel. Daarna ging hij met zijn enige bus ook lijndiensten verzorgen en mijnwerkers naar hun werk brengen.

In de jaren 80 namen Berkes zonen de zaak met de karakteristieke rood-oranje bussen over. Maar dagelijks bleef Hubert zijn bedrijf volgen.

De uitvaartplechtigheid van Hubert Vanheusden is vrijdag in de Sint-Servatiuskerk in Diepenbeek-centrum om 10u30.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.