Nieuws Limburg Ondernemer stopt 1,5 miljoen in de Sasput

Ondernemer stopt 1,5 miljoen in de Sasput

Ondernemer stopt 1,5 miljoen in de Sasput

Ondernemer Dirk Peeters (52), bekend als stichter en CEO van Cooltech in Alken, investeert op dit moment 1,5 miljoen euro in een B&B in Hasselt. Het zeven kamers tellende pand, vlak bij het hoogste punt van Hasselt in de deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk, zal volledig energieneutraal zijn, en mikt in de midweek met aangepaste concepten ook op ondernemers en leidinggevenden.

Sasput, zo staat de streek lokaal bekend. En zo gaat de nagelnieuwe B&B ook heten. “Het idee om hier een B&B te beginnen, is al een paar jaar aan het sudderen. Ik had er er lang goesting in, en wij zijn bovendien zelf ook graag onder de mensen”, zegt Dirk Peeters. In april werd de eerste spade in de grond gestoken. “Ervaring in de horeca? Neen, dat heb ik niet. Maar ik had ook geen ervaring in koeltechniek toen ik Cooltech oprichtte”, lacht hij. Sasput zal gerund worden door zijn echtgenote Tania Bex, die daarvoor onder meer kan terugvallen op de ervaring van Bart Noens van Het Portael in Sint-Lambrechts-Herk. Het koppel en hun kinderen zullen uiteraard ook zelf hun intrek nemen in het gebouw.

De nieuwe B&B mikt niet enkel op de toeristen, maar richt zijn pijlen ook op het bedrijfsleven. “We hebben drie concepten van twee dagen uitgewerkt voor leidinggevenden in ondernemingen”, legt Dirk Peeters uit. “Die tweedaagse sessies draaien rond werkvereenvoudiging, creatief denken en employer branding.”

Sasput, opgetrokken in houtskeletbouw en toegankelijk voor rolstoelgebruikers, is voorts uitgerust met de meest moderne energietechnieken (warmtepompen, isolatie, driedubbele beglazing, zonnepanelen, enzovoort) en mag zich zodoende het etiket ‘energieneutraal’ opplakken. “Of dat de eerste energieneutrale B&B in Limburg is? Mogelijk, maar ik het weet het niet”, zegt Dirk Peeters. Klanten kunnen hun wagen overigens kwijt in de ondergrondse parking.

Limburgs verhaal

Dirk Peeters gaat er ook prat op dat Sasput een op en top Limburgs verhaal is geworden. “De bouw is het werk van uitsluitend Limburgse aannemers. Maar ook voor de uitbating doen we een beroep op Limburgse partners, zoals vzw De Wroeter voor lokale producten en de slimme elektrische bedrijfsfietsen Kingo bikes van de Hoeseltse start-up Click & Bike.”

B&B Sasput zal naar verwachting de deuren openen vanaf volgend jaar. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking en inrichting van het pand, en zal de B&B ook een paar weken proefdraaien. “Ook dineren is mogelijk”, legt Peeters uit. “Mijn echtgenote Tania heeft ondertussen al drie jaar hotelschool achter de rug om ook dat tot een goed einde te brengen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.