Nieuws Limburg Ondernemers bouwen school om tot hotel

Ondernemers bouwen school om tot hotel

Ondernemers bouwen school om tot hotel

In de oude jongensschool van Kerniel (Borgloon) opent volgende lente het wielerhotel Café Coureur. “Het eerste hotel in België dat mikt op wielertoeristen”, zegt Bart Gregoor, een van de initiatiefnemers.

“Er zijn al veel fietscafés, maar er is nog geen plek waar de sportieve fietser terechtkan. We hopen ook toeristen uit de nieuwe fietslanden als Amerika, Groot- Brittannië, Japan en Australië naar Borgloon te halen.” Met de investering in het hotel met 26 bedden is een bedrag van 1,6 miljoen euro gemoeid.

Bart Gregoor baat al sinds 2014 in Kortessem Café Coureur uit, en zet themafietstochten en events rond fietsbeleving op. Nu begint de dertiger aan een nieuw hoofdstuk in zijn passie. Samen met Danny Segers van fietskledingproducent Bioracer en Peter Lantmeeters van krediet- en verzekeringsspecialist PWM Group bouwt hij het wielerhotel in Borgloon. “We willen de gasten een maximale fietsbeleving bezorgen: ze kunnen op hun fiets de omgeving verkennen, zonder dat ze bang moeten zijn dat ze nergens terechtkunnen in hun bezwete kledij en met slijk aan hun schoenen. Uiteraard zullen ze hun fiets hier altijd veilig kunnen stallen. En er zal in het hotel een automaat staan met sportdrank, pasta’s, energierepen, shakes en zelfs fietsgereedschap, zoals binnen- en buitenbanden. Wij voorzien ook gps-toestellen met voorgeprogrammeerde tochten of een gids – ideaal voor een bedrijfsevenement.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.