Nieuws Limburg “Ondernemers, jullie moeten niet bang zijn!”

“Ondernemers, jullie moeten niet bang zijn!”

“Ondernemers, jullie moeten niet bang zijn!”

Tinne Lommelen, directeur van VDAB Limburg, doet een oproep aan de Limburgse ondernemers: “Jullie moeten niet bang zijn. Werf gerust extra volk aan en geloof in een mooie toekomst. Het zijn de ondernemers die nu voor de jobs moeten zorgen.” Lommelen lanceert haar pleidooi naar aanleiding van de meest recente tewerkstellingscijfers, waaruit blijkt dat Limburg meer dan 13% meer werklozen telt dan een jaar geleden.

Eerst de feiten. Na een stijging met 2,5% vorige maand blijkt het aantal werklozen in april met 13,3% te zijn gestegen tot zo’n 27.000. Daarmee zijn we nog een heel eind verwijderd van de situatie bij de sluiting van Ford Genk, toen bijna 36.000 Limburgers zonder job zaten. Toch zijn we met deze nieuwe cijfers, samen met West-Vlaanderen, het hardst getroffen door de coronacrisis. Volgens de VDAB zijn het mensen met diverse opleidingsniveaus uit diverse sectoren die zonder werk zijn gevallen. De meerderheid zijn uitzendkrachten in de horeca, retail en andere branches die door de coronamaatregelen zwaar werden getroffen, en hun tijdelijke contract niet verlengd zagen.

De VDAB verwacht nog een verslechtering van de situatie omdat nog niet alle bedrijven al kunnen heropstarten en straks ook heel wat schoolverlaters niet het gebruikelijke aanbod van nieuwe vacatures zullen vinden.

De bal voor het wegwerken van deze dramatische cijfers wordt in het kamp van de werkgevers gelegd. Zij moeten volgens de VDAB het werk hervatten en geleidelijk naar het niveau van voor de crisis groeien. “Consumenten moeten consumeren en werkgevers moeten jobs creëren. Ondernemers moeten niet te bang zijn. Zij kunnen opnieuw vacatures openstellen. Zo gaan we de grote toevloed aan werkzoekenden terug aan een job helpen”, aldus Tinne Lommelen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.