Nieuws Limburg Ondernemers op reis naar… Luik!

Ondernemers op reis naar… Luik!

(Foto: Luc Hommes)

Ondernemers op reis naar… Luik!

Omdat handelsmissies niet alleen naar exotische bestemmingen moeten georganiseerd worden, ging een groep van Limburgse ondernemers zopas op bezoek in Luik. Onder leiding van ex-gouverneurs Reynders (B.) en Bovens (Nl.) maakten ze kennis met onder meer de hub van ASL in Bierset (Philippe Bodson) en de commerciële cel van Standard Luik.

De organisatie van Limburg Leads, de euregionale bedrijvenbeurs die in op 20 en 21 oktober plaatsvindt in het MECC (Maastricht), zet ook regelmatig andere initiatieven op om ondernemers van Belgisch en Nederlands Limburg met elkaar te verbinden. Eén daarvan is een handelsmissie om andere bedrijven in de onmiddellijke buurt te leren kennen. Uiteraard zijn deze bezoeken een ideale manier om informeel te netwerken.

Na de editie van twee jaar geleden in Hasselt, bezocht een delegatie van zo’n 40 bedrijfsleiders afgelopen weekend de streek van Luik. De voormalige gouverneurs Herman Reynders en Theo Bovens vuurden het peloton aan. Er werd onder meer halt gehouden op de luchthaven van Bierset, in het nieuwe gebouw van luchtvaartonderneming ASL (van de Hasseltse ondernemer Philippe Bodson). Daarnaast werd de werking van voetbalclub Standard Luik onder de loep genomen, alsook het bouwproject Rives Ardentes.

“Gezien de bijzonder lovende reacties van de deelnemers gaan we in de toekomst nog meer van deze regionale handelsmissies organiseren”, zegt Armand Vliegen van het netwerk One Two Go, dat mee instond voor de praktische regeling. “Er wordt gedacht aan trips richting Aken, Düsseldorf, Eindhoven en Antwerpen. Belangstelling is er zeker en vast!”

Reageer op dit bericht

Reacties

Steve A. 2021-09-21 09:55:50

Mooi project ! misschien biedt het een extra oppertuniteit om de regio Oost België ( Ostbelgien ) hiermee bij te betrekken als Euregio partner. Het Duitstalige gebied is de deuropener naar ons buurland Duitsland. De kennis van de 3 landstalen is een pluspunt, te meer hebben er zich een aantal Limburgers ingeburgerd op industrieel gebied. mvg Steve Aerts CEO Carpro Textil Building

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.