Ondernemers strijden tegen kanker: wie doet mee?

Ondernemers en beleidsmakers die zich willen inzetten voor de strijd tegen kanker: die brengt Bart Hiemeleers van Genker Plantencentrum graag bij elkaar. "Het is onze plicht om maatschappelijk betrokken te ondernemen", zegt hij. "Alle inspanningen die we samen kunnen maken, zorgen daadwerkelijk voor een verschil bij kankerpatiënten en hun familie."

Bart Hiemeleers is niet alleen zaakvoerder van het succesvolle Genker Plantencentrum (4X verkozen tot beste van België), hij is tevens in de hele streek gekend voor zijn engagementen in maatschappelijk verantwoorde projecten. Eén daarvan is Levensloop, een grootschalig evenement van Stichting tegen Kanker, dat plaatsvindt op 14 en 15 oktober. Hiemeleers is peter van Levensloop.

Naar aanloop van dit sportieve evenement, wil de zaakvoerder van Genker Plantencentrum ondernemers samenbrengen die mee de schouders onder Levensloop willen zetten en zo een bijdrage willen leveren voor medisch onderzoek naar de ziekte.

Lees ook: Ontbijt met de baas: Bart Hiemeleers

Hij biedt het zakelijke publiek dat is uitgenodigd voor een bijeenkomst op 22 juni een mooie return. Zo kunnen de bedrijfsleiders niet alleen doelgerichte informatie verzamelen over hun bijdrage aan het maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO, een variant van het gekende MVO), maar ook elkaar leren kennen om nieuwe en bestaande zakelijke contacten uit te diepen.

Op 22 juni is één van de gasten in de serre van Genker Plantencentrum de gekende onderzoeker Johan Swinnen (KU Leuven) die zelf vertelt hoe hij bij de diagnose van een hersentumor bij zijn zoon Pieter, een verschil heeft kunnen maken. Burgemeester Wim Dries en andere politici zullen eveneens aanwezig zijn om te bekijken welke rol zij in dit positieve verhaal kunnen spelen.

"Het verhaal van Johan Swinnen gaat over veerkracht en vastberadenheid, niet toevallig twee eigenschappen die ondernemers dag in, dag uit, nodig hebben", weet Bart Hiemeleers. "De kennisuitwisseling over maatschappelijk relevante thema's is dus ook perfect toepasbaar in de zakenwereld."

Wie er graag bij is op 22 juni: info en gratis inschrijven kan via deze link.