Nieuws Limburg Ondernemers zorgen voor afleiding het ziekenhuis

Ondernemers zorgen voor afleiding het ziekenhuis

Ondernemers zorgen voor afleiding het ziekenhuis

Zo’n 60 ondernemers en bedrijfsleiders brengen op 28 maart in Heusden-Zolder 250 gasten aan tafel voor een uniek netwerkdiner. Met de opbrengst worden brillen en software voor virtual reality aangekocht, zodat kinderen in het ziekenhuis worden afgeleid tijdens onderzoeken, bloedafnames, inentingen en andere interventies.

Bravo Boulevard heet het mooie initiatief waar 60 bedrijven uit de regio de schouders onder zetten. Ze engageren zich om tijdens een groot netwerkdiner fondsen voor het goede doel te verzamelen. Na het eten is het grote publiek welkom voor een groots feest.

“Bravo Boulevard staat voor Beats, Bites & Fundraising”, zegt Brend Daemen van Monx Koffiebranderij, één van de deelnemende bedrijven. “De vereniging heeft tot doel om sociale projecten te ondersteunen door mensen met elkaar in contact te brengen.”

Het sociale project waar de fondsen voor ingezameld worden, is een samenwerking tussen de Luca School of Arts in Genk en de kinderafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder. “Na een brainstormsessie met de studenten van de bacheloropleiding Game Design uit Genk, kwam een oplossing uit de bus om kinderen af te leiden tijdens hun behandeling. Ze worden via een bril volledig ondergedompeld in een virtuele wereld. Op die manier hebben ze geen angst meer voor wat er rondom hen gebeurt.”

Mooi, toch?!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.