Nieuws Limburg Ondernemersvertrouwen blijft verder dalen

Ondernemersvertrouwen blijft verder dalen

Ondernemersvertrouwen blijft verder dalen

Het ondernemersvertrouwen in België is in augustus voor de vijfde maand op rij gedaald. Het staat nu op het laagste niveau sinds december 2009, zo blijkt uit gegevens die de Nationale Bank van België woensdag bekendmaakte.

Het globale ondernemersvertrouwen daalde van -2,5 in juli naar -7,8 in augustus. Vooral in de sector dienstverlening aan bedrijven daalde het ondernemersvertrouwen. In juli had deze sector nog een licht herstel opgetekend. Ook in de verwerkende nijverheid daalde het ondernemersvertrouwen; in de bouw bleef de daling beperkt. In de handel daarentegen werd de daling van de voorgaande maand ongedaan gemaakt “dankzij in het algemeen positievere vooruitzichten”, aldus de Nationale Bank.

Ook de curve die de onderliggende trend van de conjunctuur weergeeft, blijft in dalende lijn gaan. Eerder deze week was het consumentenvertrouwen voor de derde maand op rij gedaald, naar het laagste niveau in vijftien maanden.

Belga

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.