Nieuws Limburg Ondernemersvertrouwen grootst in 4 jaar tijd

Ondernemersvertrouwen grootst in 4 jaar tijd

Ondernemersvertrouwen grootst in 4 jaar tijd

In juli stijgt de Limburgse vertrouwensbarometer voor een derde keer op rij, waarmee het hoogste cijfer wordt bereikt sinds de zomer van 2011. De productie- en de dienstensector zijn de best presterende sectoren, zo blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg, die Unizo-Limburg en VKW Limburg elk kwartaal organiseren. De grotere bedrijven zijn opvallend optimistischer gestemd dan de kleine. “Die kleinere en middelgrote ondernemingen zullen volgen, aangezien de groten vaak de weg wijzen,” zegt Bart Lodewyckx, directeur van Unizo-Limburg. “Al moet het gezegd dat die KMO’s meer dan de nodige steun verdienen. Zij zorgen immers voor de Limburgse verankering en jobcreatie in eigen regio.”

stalmans lodewijckxJos Stalmans, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg, voegt toe: “Het is verheugend dat het vertrouwen van de Limburgse ondernemer stilaan terugkeert en onze bedrijven de zaken voor het derde kwartaal op rij zien verbeteren. Toch blijven we vooralsnog voorzichtig, van euforie is nog bijlange geen sprake. Een aantal elementen voor economische groei staan gunstig, Griekenland zorgt voor onzekerheid. Maar vooral de nog altijd groeiende overdaad aan regels, het grote tekort aan flexibiliteit en de blijvende kloof inzake loonkosten ten opzichte van onze buurlanden blijven onze bedrijven in de weg zitten om echt voluit te kunnen gaan. Het moet gezegd: de huidige regeringen doen goede pogingen om hierin het tij te keren. Maar het proces gaat té traag, de ambitie moet hoger. Enkel zo kunnen we zorgen voor meer nieuwe jobs en echte wind in de zeilen van de Limburgse economie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.