Nieuws Limburg Onderzoek naar nieuwe Corda Campus in Noord-Limburg

Onderzoek naar nieuwe Corda Campus in Noord-Limburg

Onderzoek naar nieuwe Corda Campus in Noord-Limburg

De Noord-Limburgse ondernemersclubs en burgemeesters, verenigd in Focus Noord, willen dat LRM in hun regio een nieuwe Corda Campus opricht. POM-Limburg en LRM hebben wel oren naar deze vraag en kondigen een haalbaarheidsonderzoek aan naar de kansen en mogelijkheden van een filiaal in Noord-Limburg.

Focus Noord is al lang vragende partij om projecten te realiseren in het noorden van de provincie, waar startups, scale-ups en bedrijven binnen een dynamisch ecosysteem kunnen ondernemen. Zo willen ze de regio economisch versterken.

Gedeputeerde Erik Gerits: “De concrete vraag is om de haalbaarheid te onderzoeken van een flexibele co-working en startup-hub, halverwege tussen Hasselt en Eindhoven. Gedacht wordt aan aangepaste infrastructuur waar startups en groeibedrijven zich kunnen ontwikkelen, waar specifieke begeleiding voorhanden is, binnen een dynamische ondernemers-community. Startups en ondernemers uit Noord-Limburg en zelfs de Kempen, die op zoek zijn naar een dergelijk aanbod, moeten ofwel uitwijken naar Hasselt of Genk, of zijn we kwijt aan campussen in Nederland, zoals de hightech campus in Eindhoven.”

Jeroen Bloemen, Head of Corporate Affairs bij LRM, heeft de vraag goed begrepen: “De overtuiging dat Corda Campus een concept is, zou het in principe kopieerbaar kunnen maken naar andere locaties. We zouden de formule kunnen openstellen naar een groter aantal ondernemers en stakeholders. Belangrijk is wel dat de Corda-beleving op dezelfde manier wordt geïmplementeerd. Het concept, de openheid en look & feel zouden dezelfde invulling moeten krijgen.”

Zowel LRM als POM Limburg willen de investeringsopportuniteit onderzoeken. Pas als de locatie gevonden is, en er een haalbaar businessplan op tafel ligt, kan een concrete beslissing worden genomen. “Wat de ligging betreft heeft Noord-Limburg heel wat troeven”, aldus nog Bloemen. “Een satelliet in Noord-Limburg biedt kansen aan lokale ondernemers, maar kan bovenal ook een aantrekkingskracht hebben op bedrijven, startups en werknemers uit de Kempen. Met onze sterke campussen willen we ook tot meer samenwerking komen met campussen uit Nederlands Limburg en Noord-Brabant. In dat kader zou het interessant kunnen zijn om tussenlocatie te hebben op de Noord-Zuid-as, in het midden tussen Hasselt en de bloeiende hightech campus te Eindhoven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.