Nieuws Limburg Ongeval verspert E313: 2 miljoen economische schade

Ongeval verspert E313: 2 miljoen economische schade

Ongeval verspert E313: 2 miljoen economische schade

Naar aanleiding van een groot verkeersongeval, waarbij de E313 richting Antwerpen dinsdagnamiddag een hele tijd was afgesloten, herhaalt Voka Limburg het economische belang van een goede mobiliteit. “De directe economische schade van deze files, alleen nog maar voor de piekuren, bedraagt zo’n 500 miljoen euro per jaar of 2 miljoen euro per werkdag,” aldus Johann Leten. “Er is dringend actie nodig voor een efficiënter mobiliteitsbeleid. Want terwijl onze buurlanden actie ondernemen door rijstroken en nieuwe autostrades bij te bouwen, spitsstroken aan te leggen, enzovoort, blijft België achter. Het verkeersbeleid zit met andere woorden zelf volledig vast in de file.”

En Leten raast verder: “Ons land kent teveel grote mobiliteitsprojecten waar dringend schot in de zaak dient te komen. Denken we in Limburg maar aan de realisatie van de Noord-Zuid en de verbreding van de E314 en de E313, één van de belangrijkste verkeersaders in Limburg en Vlaanderen, die goed is voor ongeveer één vierde van de totale filekost.”

Een studie van de OESO berekende dat een beter mobiliteitsbeleid België 2 procentpunt extra groei zou kunnen opleveren. “Het is een morele verplichting van onze beleidsmakers om eindelijk de handen uit de mouwen te steken,” besluit de Voka-directeur.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.