Nieuws Limburg Online doktersafspraak geeft medische info mee

Online doktersafspraak geeft medische info mee

Online doktersafspraak geeft medische info mee

Ziektes als maag- en darmkanker kunnen in een vroeg stadium worden opgespoord en aangepakt, vindt de Limburgse specialist Luc Colemont. Via zijn vzw Stop Darmkanker wil hij dan ook heel gerichte informatie verspreiden. Een kanaal dat hiervoor zal worden aangeboord, is het afsprakenplatform van het Opglabbeekse bedrijf Sanmax. Dat faciliteert momenteel maar liefst 6 miljoen doktersafspraken per jaar. In de nieuwe versie, die dinsdag in Hasselt, en nadien elders in heel Vlaanderen wordt gelanceerd, krijgen de dokters de mogelijkheid om via het platform (sms, e-mail, chat,…) zeer gerichte info aan hun patiënten mee te geven.

559166_10151613283733379_1241167428_n“We beheren momenteel de agenda’s van zo’n 2.000 artsen,” zegt Pascal D’Helft van Sanmax. “Daarbij boeken patiënten rechtstreeks, of via een telesecretariaat, de afspraken online in, op de momenten dat de dokter beschikbaar is. In de upgrade van ons systeem zijn de mogelijkheden van communicatie tussen de patiënt en de dokter uitgebreid. Zo kan de dokter -volledig naar eigen goeddunken- bijvoorbeeld resultaten van onderzoeken doorgeven, een preventietip meegeven of melden dat het voorschrift klaar ligt. Meer nog, er kunnen door een snelle en goede communicatie levens gered worden, bijvoorbeeld om kankers in een vroeg stadium op te sporen.”

Nog 2 andere Limburgse bedrijven vervoegen de roadshow die Sanmax voor de dokters organiseert, met name Offtel & LTD3. Daarnaast wordt de agendasoftware ook gebruikt voor het afsprakenbeheer van andere organisaties, zoals politiediensten (Politiezone MidLim, Borgloon, Voorkempen), stadsloketten, vakbondsorganisaties, banken en scholen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.