Nieuws Limburg Online leren: het moment is rijp!

Online leren: het moment is rijp!

Online leren: het moment is rijp!

Je bent nooit te oud om te leren! Zeker in de lockdown is er misschien wat meer tijd om je te bekwamen in bedrijfsgerelateerde topics. Heel wat ondernemingen en instellingen bieden dezer dagen online cursusmateriaal aan. Dit zowel over technische topics als over de ontwikkeling van soft skills. Gratis webinars, training- en coachingsessies, meerdelige opleidingen,… noem maar op. We hebben er een aantal voor u verzameld:

Syntra Limburg
Opleidingsinstantie Syntra Limburg biedt uiteraard talrijke opleidingen online aan. Buiten het traditionele lessenpakket is er nu ook gestart met een 5-delige reeks van webinars waarin je leert werken met Microsoft Teams. Alle info is te volgen via deze link.

Maas Consultancy
Ivo Maas heeft ook een online introductie in Microsoft Teams uit de mouwen geschud. De eerste sessies, telkens van een half uurtje, waren heel snel volzet. Vandaar dat er deze week nog 3 volgen. Zo kan je bijvoorbeeld op 23/4 om 14 uur inloggen voor deze livestream of om 17u voor deze herkansing.

Wisemen
Wisemen uit Diepenbeek zet regelmatig webinars op rond actuele technische topics. Zo waren er onlangs enkele over het opzetten van chatbots. Wie in de toekomst de boeiende infosessies wil volgen, moet gewoon even hun website in de gaten houden om het volledige programma te kennen.

Busselhof
De crisis overwinnen doe je niet alleen online. Nyree Claes (professor, dokter, auteur, voorzittter Wit-Gele-Kruis en ondernemer achter Busselhof) en Nele Jacobs (professor, dokter en zaakvoerder Faresa) zetten in het najaar een vierdaags opleidingsprogramma op met als doel om na de corona-uitbraak uw business te handhaven, betrokken en efficiënt leiding te geven, maar ook om persoonlijk te herstellen na deze crisis. Inschrijven kan via deze link.

The Art of Growing en OnTrend Agency
Veroniek Jacobs en Katharina Kitsinis hebben samen de Masterclass Innovatie Sprint uitgewerkt. Door samen te innoveren krijg je opnieuw grip op je business na de uitbraak van de coronacrisis. Daarnaast heeft Veroniek Jacobs ook een aantal e-books samengesteld die je gratis kunt downloaden.

Marcells Journey
Nele Verrezen van Marcells Journey biedt een ‘warming-up workshop’ aan om tijdens de lockdown, maar ook nadien, te kunnen dealen met het nieuwe ecosysteem dat door de coronacrisis in de organisatie geïnstalleerd werd. De data worden in onderling overleg ingepland.

TriFinance
TriFinance organiseert de komende weken een reeks virtuele sessies om in kleine groepen van finance-professionals, crisisgerelateerde onderwerpen te bespreken, zoals Cash Forecasting, Risk Management of Power BI Reporting. Naast het delen van de expertise, wil men met deze sessies voornamelijk ervaringsuitwisseling tussen peers faciliteren.

VDAB
Misschien wel het grootste aanbod voor online leren, is te vinden bij de VDAB. De organisatie is overgeschakeld naar een online modus. Hierbij kunnen de mogelijkheden van online leren ingezet worden om heel wat kennis en vaardigheden in uiteenlopende domeinen op te doen. Het volledige programma is te vinden via deze link.

Voka Limburg
We zouden het haast nog vergeten: ook Voka Limburg heeft een pakket van opleidingen klaargestoomd om online te volgen. Het volledige aanbod van hun Kamer Academie is te raadplegen via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.