Nieuws Limburg Ontslag medewerker legt Luminus (beetje) lam

Ontslag medewerker legt Luminus (beetje) lam

Ontslag medewerker legt Luminus (beetje) lam

Niet alleen bij de Spoorwegen wordt (met de barbecue en een pintje erbij) gestaakt. Een deel van het personeel van Luminus in Hasselt (100 volgens de bonden, 30 volgens de directie) heeft maandag het werk neergelegd uit protest tegen het ontslag van een (gesyndiceerde) collega. Volgens de vakbonden gebeurde dat op basis van subjectieve criteria. “Als uwe kop de directie niet aanstaat, kunt ge hier zomaar buitenvliegen,” gromt ABVV-afgevaardigde Tim Grommen. “Dat is de afgelopen tijd al vaak gebeurd. Nu ook met deze pas ontslagen collega. Tot 2 jaar geleden was er geen enkele negatieve beoordeling. Dat pikken wij niet. Het is hoog tijd dat er een fatsoenlijk en vooral objectief evaluatiesysteem komt bij EDF Luminus.”

luminusDe bonden vinden het overigens wraakroepend dat er mensen ‘op de vloer’ worden ontslagen, terwijl er directie- en managementfuncties bijgecreëerd worden.

Bij de Luminus-top wordt met onbegrip gereageerd op de staking. “We betreuren dat het zo ver is gekomen,” zegt Anne Grandjean van EDF Luminus. “Het dispuut gaat over 1 individueel dossier, waar we in de pers niet dieper op kunnen ingaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.