Nieuws Limburg Ontslagen werknemers Echo voeren actie bij CRH

Ontslagen werknemers Echo voeren actie bij CRH

Ontslagen werknemers Echo voeren actie bij CRH

Een dertigtal ex-werknemers van betonproducent Echo heeft deze week actie gevoerd bij Prefaco, een bedrijf uit de CRH-groep die de resterende delen van Echo zal overnemen. De werknemers protesteren tegen het feit dat 88 van de 254 collega’s niet voor de nieuwe werkgever aan de slag kunnen gaan.

echo bij prefacoZo’n 30 van deze 88 overblijvende werknemers hadden zich verzameld aan het hoofdgebouw in Houthalen-Helchteren om aan het werk te gaan (zie foto). Theo Smeets van Prefaco was totaal verrast. “Ik kan die werknemers van Echo niet in dienst nemen,” zegt Smeets. “Die horen niet bij de overname. Als die mensen ontslagen zijn, dan is dat door Echo en niet door Prefaco.”

Vakbondsman Willy Mebis is het daar niet mee eens. “Ook de arbeidsrechtbank moet zijn goedkeuring geven. En dat is niet gebeurd.
Bovendien is er geen enkel sociaal plan.” Hij wil nu onderzoeken of er naar de arbeidsrechtbank getrokken kan worden voor elk van de 88 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.