Nieuws Limburg Onwaarschijnlijke groei voor Lommelse creatievelingen

Onwaarschijnlijke groei voor Lommelse creatievelingen

Onwaarschijnlijke groei voor Lommelse creatievelingen

Het gaat hard voor Eye-Opener het piepjonge bedrijf uit Lommel van Siemon Ariens en Lars van den Dungen. Ze ontvingen zopas bestellingen van 2 scholen, Plopsaland en een groot entertainmentbedrijf uit het Midden-Oosten om sprookjesachtige decors en speeltuigen te gaan bouwen. Door de enorme groei worden het atelier en de kantoren weldra uitgebreid.

Het verhaal van Eye-Opener is de aandachtige lezers van Made in Limburg zeker niet ontgaan. Toen Siemon Ariens en Las van den Dungen in 2019 van start gingen met een onderneming in decorstukken voor beurzen en events, was er van corona nog geen sprake. Maar al heel snel gooide de crisis roet in het eten en moest het duo het roer volledig omgooien. Ze gingen spectaculaire speelhuisjes voor kinderen bouwen, en wisten zich zo doorheen de pandemie te knokken.

Meer nog, Eye-Opener is op een jaar tijd een begrip geworden in de sector en geniet internationale faam. Niet alleen de speelhuisjes verkopen als zoete koek (hoewel ze soms 5.000 euro kosten…), ook de aankleding van andere kindvriendelijke omgevingen als speeltuinen en speelplaatsen, gebeurt door het Lommelse duo. “We gingen op 1 jaar van geen poen naar een miljoen”, zo vat Siemon het kernachtig samen. “Het maatwerk en de persoonlijke werking bleek een schot in de roos. Onze missie is om mensen mee te doen dromen en we halen hier super veel voldoening en passie uit. Zo komt het dat onze eerste grote opdrachten voor 2022 nu al vast liggen. Zo hebben we de eerste aanvraag van Plopsaland binnen, gaan we tot 30 grote speeltuinen inrichting in het Midden-Oosten, mogen we 2 speelplaatsen aankleden en is er vanuit Duitsland en Nederland veel interesse voor onze speelhuisjes.”

Het nieuwste product wordt een spectaculaire boomhut, die wordt voorgesteld op 1 augustus in Lommel. “Dan verwelkomen we het grote publiek in ons hoofdkantoor”, aldus nog Ariens. “Daar starten we trouwens weldra met de bouw van 1.000 vierkante meter extra atelierruimte en kantoren. Ja, we zijn bijzonder tevreden dat het de goede kant uitgaat met onze start-up.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Rudy V. 2021-07-27 10:27:45

Proficiat aan u beiden. to Lars: al een tijdje aan het ondernemen. De volharder die wint altijd. Doe zo verder. Namens SCV Limburg Mvg, Rudy Volders

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.