Nieuws Limburg Onze technologiebedrijven hebben 83 miljoen opgehoest

Onze technologiebedrijven hebben 83 miljoen opgehoest

Onze technologiebedrijven hebben 83 miljoen opgehoest

De Limburgse technologiebedrijven investeren dit jaar 83 miljoen euro. Dat blijkt uit een berekening van sectororganisatie Agoria. Limburg stijgt op dat vlak meer dan de dan de rest van België.

technologiebedrijvenAgoria berekende dat de Belgische technologiesector dit jaar 2 miljard euro zal investeren. Dat is een lichte stijging met 1 procent ten opzichte van 2014. “Het lijken de eerste voorzichtige zonnestralen die door de bewolkte hemel prikken,” zegt topman Marc Lambotte. “De investeringen liggen nog altijd onder het gemiddelde niveau van de voorbije 20 jaar. Maar 2015 kan het jaar van de positieve omslag worden.”

Limburg doet het beduidend beter dan het nationale gemiddelde. De grote Limburgse technologiebedrijven investeren dit jaar 83 miljoen euro. Dat is een stijging met 11 procent ten opzichte van 2014. In 2014 investeerden Limburgse bedrijven 75 miljoen euro, in 2013 nog 66 miljoen.

Dat de investeringen stijgen in Limburg, betekent volgens Voka Limburg dat onze provincie hoe dan ook aan een inhaalrace bezig is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.