bob verbeeck MIL 4 deel 1

Ook Bob Verbeeck kan Ondernemer van het Jaar worden

De tweede genomineerde voor de competitie Limburgse Ondernemer van het Jaar, is Bob Verbeeck van Golazo. Mogelijk wordt hij volgende dinsdag door Made in Limburg en Het Belang van Limburg uitgeroepen tot eindlaureaat. Een portet:

Het verhaal van Golazo begon 30 jaar geleden toen Bob Verbeeck zijn job bij Procter & Gamble vaarwel zei om iets helemaal nieuw te beginnen. “Ik had altijd al iets met sport willen doen”, aldus de ondernemer, ooit een verdienstelijk atleet die zich toelegde op de middellange en lange afstand, en éénmaal deelnam aan de Olympische Spelen.

300 miljoen
Goed drie decennia later is Golazo een toonaangevend Europees sportbedrijf dat vorig jaar ruim 600 evenementen organiseerde waar ruim 1,7 miljoen mensen aan deelnamen. Ruim 2,5 miljoen sportbeoefenaars gebruikten één van de apps die door Golazo werden ontwikkeld. Wedstrijden die door Golazo werden (mee-)georganiseerd, werden door 300 miljoen mensen bekeken op televisie.

Het pad liep niet altijd over rozen. In 2000 verkocht Verbeeck het bedrijf, toen nog CIS geheten, aan het Amerikaanse Octagon, om het in 2007 terug te kopen uit ontevredenheid over de koers die door de nieuwe eigenaars werd gevaren. In 2007 kreeg het bedrijf ook zijn huidige naam. Vandaag heeft Golazo 17 kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk Italië, Spanje, Zweden en Kenia, goed voor een omzet van 75 miljoen euro in 2017.

Expansie
2018 is een jaar geweest waarin Bob Verbeeck van de ene mijlpaal naar de andere fietste. Spurtte is misschien een beter woord. Eerder dit jaar werd hij eigenaar van de helft van het Nederlandse sportmarketingbureau TripleDouble en samen met ondernemer en wielerliefhebber Wouter Vandenhaute richtte hij het bedrijf Peloton op.
Om de internationale expansie van het bedrijf een duw in de rug te geven verkocht Bob Verbeeck eerder dit jaar 20 procent van de aandelen aan enkele gerenommeerde externe investeerders.

Golazo in het kort:

Activiteit: organisatie van sportwedstrijden, begeleiding en coaching, sport- en gezondheidsprogramma’s voor bedrijven en groepen.
Hoofdzetel: Beringen
Omzet 2017: 75 miljoen euro
Werknemers: 300
Kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk Italië, Spanje, Zweden en Kenia.

(Meer leest u in de vrijdagkrant van Het Belang van Limburg)