Nieuws Limburg Ook de kappers moeten ermee kappen

Ook de kappers moeten ermee kappen

Ook de kappers moeten ermee kappen

Unizo Limburg is opgelucht dat nu ook de kappers verplicht worden om te sluiten. Hierdoor komen ze in aanmerking voor de sluitingspremie van 4.000 euro en wordt de oneerlijke concurrentie vermeden tussen de kappersketens en individuele kappers, die 1 per 1, toch nog aan het doorwerken waren.

Willen sluiten, maar niet mogen. Dat was het lot van de Belgische kappers. Omdat de regels rond social distancing (1,5 meter) uiteraard niet konden gerespecteerd worden, bleven de meeste kapsters in loondienst, en hun klanten, thuis. Intussen waren er wel nog individuele salons open. Maar nu moeten ze toch allemaal dicht.

“Het heeft lang, te lang geduurd”, aldus Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. “Maar nu is de kogel formeel door de kerk: ook de kappers vallen onder de sluitingsverplichting. Niet meer dan logisch en een opluchting voor de voor de vele kappers die zich sowieso al genoodzaakt zagen om hun deur dicht te doen, voor hun veiligheid en die van hun klanten. Door deze sluitingsplicht komen nu ook de kappers in aanmerking voor de Vlaamse sluitingspremie van 4.000 euro.”

Daarmee zijn nog niet alle heikele dossiers van de baan. “Unizo Limburg vraagt nu dat ook de optiekzaken, volgens dezelfde logica, onder de sluitingsplicht zouden vallen”, aldus Lodewyckx. “Ook zij hebben een contactberoep in een niet essentiële sector.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer