Nieuws Limburg Ook PMV geeft geld aan Lommelse glasfabriek

Ook PMV geeft geld aan Lommelse glasfabriek

Ook PMV geeft geld aan Lommelse glasfabriek

De investeringsmaatschappij PMV heeft een belang van 10 procent genomen in de nieuwe glasfabriek van Ducatt nv uit Lommel. Daar zal vanaf november dit jaar innovatief vlakglas voor de productie van zonnepanelen worden gemaakt.

Ducatt nv werd amper 8 maanden geleden opgericht door 2 voormalige managers van glasproducent Emgo in Lommel, met name Roel Bollen (ceo) en Danny Berens (cfo). Het is de bedoeling om een nieuwe productieproces voor innovatief vlakglas op te starten, waardoor er zonnepanelen kunnen gemaakt worden die hetzelfde rendement geven met 50 procent minder glas.

De kapitaalverschaffers stonden dan ook te drummen om te investeren in dit toekomstgerichte bedrijf. Onder meer LRM, Capricorn Venture Partners, Dexia PE en Quest for Growth legden al samen 20 miljoen euro op tafel. Nu neemt ook de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) dus een belang van 10 procent in Ducatt. Om hoeveel geld het gaat is niet bekendgemaakt.

De machines voor de nieuwe productielijnen zijn momenteel in bestelling. In november zouden ze operationeel moeten zijn. Ducatt zal hiervoor tientallen nieuwe mensen aanwerven. Het jonge bedrijf heeft nu al 100 mensen in dienst, omdat ook de productie van ballonglas werd overgenomen van Emgo. Zoals bekend is dat echter een product dat zal uitsterven, nu Europa een verbod op het gebruik van gloeilampen heeft uitgevaardigd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.