Nieuws Limburg Oost- en Zuid-Limburg zijn Belgisch falingenkampioen

Oost- en Zuid-Limburg zijn Belgisch falingenkampioen

Oost- en Zuid-Limburg zijn Belgisch falingenkampioen

Het vroegere arrondissement Tongeren, waartoe onder meer Genk, Maasmechelen, Bilzen en Tongeren behoren, scoort (op 2 na) het slechtst qua aantal falingen in heel België. De toename in de eerste 5 maanden van dit jaar bedroeg 13,55 procent, aldus onderzoeksbureau Graydon Belgium. Alleen in de regio Turnhout (14%) was het nog een klein tikkeltje erger en ook in Brussel sneuvelden er een pak meer bedrijven dan een jaar geleden. De andere helft van Limburg (met Hasselt, Houthalen-Helchteren, Beringen, Sint-Truiden,…) deed het in de eerste 5 maanden van 2015 minder slecht, met een stijging van bijna 1% ten opzichte van vorig jaar. Samen met Brabant (Vlaams en Waals) is Limburg de enige provincie waar alle regio’s slechter scoren.

Maar: als we alleen de voorbije maand mei bekijken, zien we in Limburg een forse daling van het aantal falingen. In totaal gingen er in onze provincie vorige maand maar liefst 31 procent minder bedrijven failliet vergeleken met mei 2014 (47 ipv 67). Op dat vlak volgen we wel de nationale tendens. Voor de maand mei was het in heel het land al sinds 2008 geleden dat er zo weinig faillissementen werden uitgesproken.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.