Nieuws Limburg Opel Boden neemt bekende groep Mabille over

Opel Boden neemt bekende groep Mabille over

Opel Boden neemt bekende groep Mabille over

De Tongerse garagegroep Philip Boden, die ook vestigingen heeft aan de Grote Ring in Hasselt, Bilzen en Halle, heeft de bekende Opel-garages van de familie Mabille in Brussel overgenomen. Mabille had meer bepaald vestigingen in Molenbeek en Anderlecht en stelde zowat 85 mensen tewerk. De Brusselse groep zat echter in erg moeilijke papieren en had zelfs al het faillissement aangekondigd. Een buitenkans dus voor Philip Boden, voor wie deze overname past in de expansiestrategie buiten Limburg.

Philip Boden gaat de garages van Mabille wel flink saneren. In de vestiging in Anderlecht zullen geen Opels of Chevrolets meer verkocht worden. In Molenbeek, waar 76 mensen werkten, zullen 45 banen sneuvelen. De overige 31 mensen moeten een intensief trainingsprogramma volgen. Intussen hebben ook de vakbonden zich al geroerd bij deze overname. Ze verwijten de vroegere eigenaars wanbeleid en eisen dat de familie Mabille uit eigen zak de ontslagvergoedingen betaalt voor de 45 mensen die niet door Boden worden overgenomen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.