Nieuws Limburg Open brief van BitterZoet: “Doe iets of horeca sterft!”

Open brief van BitterZoet: “Doe iets of horeca sterft!”

Open brief van BitterZoet: “Doe iets of horeca sterft!”

Nu de beloftevolle chef-kok van restaurant BitterZoet in Zonhoven heeft aangekondigd de garde aan de haak te hangen, hoopt hij dat zijn beslissing geen navolging hoeft te krijgen. Hij wil dat politici en andere verantwoordelijkheden deze noodkreet aangrijpen om fundamentele veranderingen ten gunste van een leefbare horeca door te voeren. Daarvoor heeft Hilaire Spreuwers een open brief geschreven:

Vrienden,

Voor veel mensen stond de wereld gisteren een paar seconden stil. Die van ons vorige week. Als je tot het besef komt dat je droom, je hart, waar je 3 jaar lang elke dag 24 uur voor gevochten, geleefd hebt niet werkt….. Dan staat je wereld meer dan een paar seconden stil.
Onze keuze is rationeel. Mijn hart en liefde voor gastronomie en bier kloppen harder dan ooit ervoor. Maar nu moet het verstand zegevieren. Mijn Sofie heeft sinds het begin van dit project haar leven op pauze gezet. Zij was even gepassioneerd met haar werk in de verzorgingssector bezig als ik in ons restaurant. Nu kan ik haar dat leven teruggeven.

MAAR. Ik zou Hilaire niet zijn mocht ik ook dit afscheid met de nodige toeters en bellen doen. Als ik ook maar iets kan afleiden uit de MASSAAL vele reacties van gisteren op social media, is het wel dat we de consument hebben kunnen bereiken. Samen kunnen we een sterke boodschap brengen.

Onze uitstap is niet tevergeefs geweest als we de mensen aan de macht kunnen bereiken. Daarvoor zijn vrees ik 2 dingen nodig.

Er vallen momenteel te veel zelfstandigen tussenuit die oplossen in de luwte van de maatschappij. Niet alleen HoReCa, maar ook andere sectoren zitten in grote problemen. Alleen durft er niemand over te getuigen. Sta recht, verhef uw stem en laat horen dat uw job niet leefbaar is. En als je het zelf niet wil roepen, wend je dan tot mij. Dan roep ik wel in uw plaats.

De consument. Dat zou onze kracht kunnen zijn om de heren en dames regeerders misschien eindelijk te doen inzien dat het zo niet langer kan. Jullie kunnen nog iets veranderen. Naar jullie wordt misschien nog geluisterd. De regering heeft geen oren meer naar de steeds wederkerende verzuchtingen van de zoveelste HoReCa-ondernemer. Het blijft dezelfde plaat, alleen een andere zanger.
Vandaar mijn oproep. Doe iets. Maak u sterk en laat uw stem horen. Voor onze zaak is het nu dan wel te laat. Maar als wij, jullie niets doen…… Zullen we binnen 5 jaar geen HoReCa meer kennen zoals die nu bestaat. Dan zal ons Bourgondisch erfgoed ophouden te bestaan.

Bedankt voor de 3 mooie jaren.
Bedankt voor de MASSALE steun op social media.

Bedankt.
Hilaire

Reageren kan in het vakje hieronder.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.