Openingsuren tankstations blijven verdeeldheid zaaien

Waar het parlement een half jaar geleden het licht op groen zette om winkels van tankstations 24/7 open te houden, blijkt vandaag dat er toch rechtbanken zijn die de zogenaamde "Wet Bruno" anders interpreteren. En precies daarom zijn de winkels en Food Corners van de Groep Bruno nog steeds niet permanent open.

"De discussie draait om de juiste interpretatie van 'een beperkt assortiment'," zegt Angelo Bruno. "Niemand kan juist zeggen wat dat betekent. Voor de ene is dat voeding, sigaretten en kranten, terwijl het voor anderen ook wijn of auto-benodigdheden mogen zijn."

De kwestie is ook een twistpunt tussen Voka en Unizo. Terwijl Voka het liberale standpunt inneemt (zoals Angelo Bruno, die namens de sp.a in de politiek zit), verdedigt Unizo eerder de belangen van de nachtwinkels en kleine handelszaken die wel gebonden zijn aan strikte openingsuren. "Een beperkt assortiment is geen supermarkt," vindt Luc Ardies van Unizo.

TV Limburg bracht maandag een uitgebreide reportage met de voor- en tegenstanders. Deze kan u hier bekijken. Wat denkt u ervan? Reageren kan onderaan dit artikel!