Nieuws Limburg Opgelet voor valse facturen domeinregistratie

Opgelet voor valse facturen domeinregistratie

Opgelet voor valse facturen domeinregistratie

Zowel Voka als VKW Limburg hebben van hun leden berichten ontvangen dat er organisaties actief zijn die valselijk geld willen innen voor het registreren van domeinnamen. Na de malafide reclameronselaars en de valse merkbescherming, duikt nu dus een nieuw systeem op om ondernemers geld af te troggelen.

Fraud“De nieuwe tactiek is dat ondernemers telefoon krijgen met de melding dat iemand, niet van hun firma, geprobeerd heeft om de domeinnaam van de website te registreren,” zegt Johan Grauwels van Voka. “Omdat het betrokken bedrijf al jarenlang deze domeinnaam in bezit heeft, kan het deze nieuwe registratie tegenhouden. Echter, dit moet heel snel gebeuren en… rara, het kost geld. Vaak vertellen deze oplichters ook dat het gesprek opgenomen wordt, zodat het lijkt alsof het gesprek een bindende overeenkomst is.”

Gert Schreurs van VKW Limburg voegt toe: “Bij de recentste melding van dit soort oplichting opereerde men onder de naam Tipo-Office.nl (Trademark Intellectual Property Office), maar ook namen als I.P. Merk & Domeinregistratie en Domeinhost.be zijn niet te vertrouwen. Let dus goed op als u op een dergelijke manier wordt gecontacteerd en laat u niet onder druk zetten. Teken en betaal in ieder geval niets.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.