Nieuws Limburg Opglabbeekse Soleco gaat Formule 1 sponsoren

Opglabbeekse Soleco gaat Formule 1 sponsoren

Opglabbeekse Soleco gaat Formule 1 sponsoren

Het jonge Limburgse zonne-energiebedrijf Soleco heeft een sponsorcontract voor (bijna) drie seizoenen ondertekend met de Belgische F1-piloot Jerome d’Ambrosio en het team Marussia Virgin Racing. Soleco is daarmee één van de eerste Limburgse bedrijven ooit die in de F1-wereld stappen. Het wil daarmee vooral zijn internationale ambities in de verf zetten. Over de prijs die gemoeid is met het contract, zijn geen details verstrekt. “Maar het gaat in ons geval niet over monsterbedragen”, zegt medezaakvoerder Bob Geerkens van Soleco. “Via de F1-wereld komen wij in contact met grotere, internationale bedrijven. Dat netwerk kunnen we gebruiken om onze internationale groeiplannen te ondersteunen. We hopen bovendien dat ook andere bedrijven ons voorbeeld willen volgen. Wij bewijzen alvast dat het kan.”

Soleco krijgt in ruil voor de sponsoring zijn bedrijfslogo op de wagens van Jerome d’Ambrosio en teammaat Timo Glock, en op het pak en de helm van d’Ambrosio.

Zonne-energie
Soleco werd pas in 2008 opgericht door Bob Geerkens en Bart Olijslagers. Bob Geerkens heeft al een hele carrière achter de rug als productieverantwoordelijke bij het vroegere Velda, nadien als zelfstandig consultant. Bart Olijslagers heeft een technische achtergrond en heeft ervaring in outsourcing. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp, studie, realisatie en onderhoud van zonnepanelen, zowel voor particulieren als voor industrie en landbouw. Soleco doet daarvoor een beroep op een aantal vaste onderaannemers. “Voor de klant zijn we het enige aanspreekpunt”, zegt Olijslagers. “Wij zorgen voor alles, ook voor de papierwinkel.” Soleco heeft een snelle, maar gecontroleerde groei voor ogen. Dit jaar haalt het bedrijf al een omzet van zo’n 27 miljoen euro, met 16 eigen medewerkers en indirect 100 personeelsleden. “We gaan nu aan onze internationale doorbraak timmeren. De deal met d’Ambrosio past daar perfect in”, zegt Olijslagers. “Hij wil zich als eerste groene F1-piloot positioneren.” Het jonge bedrijf heeft ook nog plannen op vlak van elektrische voertuigen en investeert binnenkort bijna 4 miljoen euro in een eigen bedrijfspand in Opglabbeek.

Soleco is overigens al actief als sponsor in andere sporten, onder meer in het veldrijden (Telenet-Fidea), voetbal (loge bij KRC Genk samen met ABN en Jakobus & Corneel) en Belcar (Patrick Derdaele).

Dominiek CLAES

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.