Nieuws Limburg Opleiden is het nieuwe rekruteren

Opleiden is het nieuwe rekruteren

Opleiden is het nieuwe rekruteren

De industrie schreeuwt om goed opgeleid technisch personeel. Opleiding is vandaag het sleutelwoord zowel voor personeel, kader en directie.

Koen Jacobs is zaakvoerder van Mero-Fix in Oudsbergen en volgde via VDAB een extra cursus. Op de T2 campus in Genk maakt hij tijdens zijn opleiding kennis met Nadem Kashwa, een cursist die bijscholing volgt om snel aan de slag te kunnen in België. Nadem is immers voor de oorlog gevlucht uit Syrië en wil graag een nieuw leven opbouwen in ons land.

“Elke organisatie die in de toekomst nieuwe talenten wil werven en ontwikkelen, zal zich moeten heruitvinden als ‘lerende’ organisatie, waarin mensen systematisch een leer- en loopbaanperspectief krijgen aangereikt, nieuwe talenten worden opgeleid en bestaande werknemers worden opgeschoold”, zegt Ali Atesci van VDAB Limburg.

Karel geeft Nadim een stagecontract en krijgt al snel een vast contract.

Hulp nodig bij het vinden van personeel? Daarvoor kan je bij VDAB terecht. Hoe en wat lees je op deze website.

 

VDAB verzekert, organiseert en bevordert in het belang van werkgevers, werknemers en werkzoekenden de arbeidsbemiddeling, begeleiding en opleiding met het oog op de levenslange en duurzame inschakeling op de arbeidsmarkt van werkzoekenden en werknemers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.