Nieuws Limburg Opnieuw fraudeurs met domeinnamen actief

Opnieuw fraudeurs met domeinnamen actief

Opnieuw fraudeurs met domeinnamen actief

Tal van Limburgse bedrijven hebben de afgelopen weken facturen in de bus gekregen van BE Domein Host om -zogezegd- de domeinnaam van hun website te registreren (of de registratie te verlengen). Het gaat echter om nepfacturen, die het geld transfereren naar een Spaanse rekening. Computerbedrijf ITC Belgium en Voka Limburg waarschuwen de ondernemers en adviseren om niet op het betalingsvoorstel in te gaan.

oplichting internet“Het fenomeen van reclameronselaars die op bedrieglijke wijze geld proberen te verdienen met allerlei publicaties is niet nieuw,” stelt Johann Leten van Voka. “Vorige week bijvoorbeeld kwam Adressengids.Vlaanderen al uitgebreid in het nieuws, te meer omdat deze oplichters het logo van de Vlaamse Overheid nabootsten. Maar ook in het wereldje der oplichters is men continu bezig met innovatie. Ze hebben immers een nieuwe tactiek verzonnen, in de vorm van de registratie van domeinnamen. Heel veel Limburgse bedrijven kregen de afgelopen weken een nepfactuur in de bus.”

Voka Limburg raadt haar leden aan hun medewerkers er attent op te maken niets te ondertekenen of te betalen. Johann Leten: “Wie telefonisch, via e-mail of een schrijven gecontacteerd wordt, dient bovendien best een klacht in bij de FOD Economie, bij ons en bij de politie. Deze aanpak loont en heeft al geleid tot de veroordeling van reclameronselaars en zal dit nu opnieuw doen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.