Nieuws Limburg Opnieuw recordcijfers van falingen in Limburg

Opnieuw recordcijfers van falingen in Limburg

Opnieuw recordcijfers van falingen in Limburg

In februari werd er opnieuw een dieptepunt bereikt wat het aantal faillissementen in ons land betreft. De teller bleef steken op bijna 1000, wat 6 procent meer is dan een jaar geleden. Er werkten hier 4.521 mensen. Volgens Graydon Belgium is het opvallend dat er veel kleinere bouwbedrijven op de fles zijn gegaan. In falinggevoelige sectoren als de horeca en transport, waren er minder falingen dan een jaar geleden. Op Vlaams niveau was de stijging van de falingen het sterkst in regio’s als Antwerpen, Mechelen, Leuven en Kortijk.

delicatessIn Limburg was er positief nieuws uit het arrondissement Hasselt, waar het aantal falingen afnam in de eerste 2 maanden van 2014. In het arrondissement Tongeren (waartoe bv. ook Genk en Maasmechelen behoren) viel echter een stijging van 20 procent te noteren. Daardoor duikt het Limburgse totaal met 4,14 procent in het rood. De grootste faillisementen in Limburg waren die van Delicatesse Catering in Genk (100 mensen), Schepers & Vandebroek in Lummen (20 mensen) en videotheekketen Circle Entertainment in Heusden-Zolder (15 mensen).

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.