Nieuws Limburg Opnieuw toprestaurant dat deuren moet sluiten

Opnieuw toprestaurant dat deuren moet sluiten

Opnieuw toprestaurant dat deuren moet sluiten

Amper één dag na het nieuws over het faillissement van restaurant Kristoffel in Bocholt, heeft de rechtbank nu ook restaurant ’t Claeverblat in Hasselt failliet verklaard. Net zoals de chef van Kristoffel stond bij ’t Claeverblat een jonge, veelbelovende kok achter de pannen.

Peter Piatkowski (foto) had de goed draaiende zaak in januari 2011 overgenomen van Sidy Pelssers, die even voordien de titel van Lady Chef of the Year had verdiend. Samen met haar man Marcelin Hanssen had Sidy Pelssers ’t Claverblat in de culinaire top van de provincie geloodst. De overname door Peter Piatkowski gebeurde echter op een ongelukkig moment. Samen met de grote investeringen brak de economische crisis uit, waardoor heel wat vaste klanten de vinger op de knip hielden.

Daarmee is het zoveelste bewijs geleverd dat koken op niveau en het behalen van economisch rendement zeer moeilijk samen gaan. Het lijstje van uitstekende koks die er in de afgelopen maanden en jaren noodgedwongen de brui aan gegeven hebben, is schrikbarend lang. Daarmee glijdt onze alom gerespecteerde eetcultuur alsmaar verder af naar de middelmaat van de eenheidsworst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.