Nieuws Limburg Oproep bij bedrijven om extra stages te creëren

Oproep bij bedrijven om extra stages te creëren

Oproep bij bedrijven om extra stages te creëren

Het gaat de goede kant uit met de jeugdwerkloosheid in Limburg. De daling in onze provincie is bijna dubbel zo hoog dan het Vlaamse gemiddelde. Toch blijft het een torenhoog probleem, dat blijvende aandacht noodzakelijk maakt. En er zijn gelukkig organisaties die de urgentie hiervan goed beseffen. “Met 7.356 jonge werklozen (eind oktober) blijft onze jeugdwerkloosheid onaanvaardbaar hoog,” vindt gedeputeerde van Economie, Marc Vandeput. “Om jongeren nog meer kansen op een duurzame job te bieden, wordt samen met het Limburgs Ondernemersplatform en VDAB Limburg werk gemaakt van de realisatie van 500 bijkomende plaatsen voor werkplekleren.”

Hiervoor wordt de formule van de Individuele Beroepsopleiding (IBO) gehanteerd, waarbij de jongeren tot 6 maanden lang op de werkvloer worden bijgeschoold. “Hierdoor verwerven de jongeren de nodige competenties, vaardigheden en attitude, die aansluiten bij de vragen en wensen van het bedrijfsleven,” zegt Hilde Baerten, directeur Arbeidsmarktbeleid van VDAB Limburg. “Deze maximale match is de beste waarborg op een duurzame tewerkstelling.”

De werkgevers, verenigd in het Ondernemersplatform Limburg, engageren zich om bovenop de 1.100 bestaande IBO-plaatsen, nog 500 extra stages voor jongeren te voorzien. “Wij doen hiervoor een warme oproep bij onze bedrijven”, aldus voorzitter Urbain Vandeurzen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.