Nieuws Limburg Opvang asielzoekers levert Oostappen geen parels op

Opvang asielzoekers levert Oostappen geen parels op

Opvang asielzoekers levert Oostappen geen parels op

De Nederlandse vakantiegroep Oostappen heeft niet het grote geld verdiend aan de opvang van 750 asielzoekers in hun recreatiedomein Parelstrand in Lommel. Dat laten althans de cijfers van de jaarrekening 2016 uitschijnen.

Er was heel wat te doen rond de vergoeding die Peter Gillis van Oostappen heeft ontvangen om de dalperiode in zijn vakantiedorp op te vullen door er tijdelijk (3 maanden) asielzoekers onder te brengen. Het percentage dat hij heeft opgestreken van de 40 euro die per dag voor elke vluchteling werd uitgetrokken, werd nooit bekendgemaakt. Zelf zei Gillis, die met zijn parken in Nederland erbij, in totaal zo’n 2.750 asielzoekers heeft opgevangen, hierover zonder schroom: “Zonder massa geen kassa. Anders heb je het spek aan de kloten…”

De cijfers lijken hem gelijk te geven. De nv Oostappen Vakantiepark Parelstrand zag de omzet lichtjes toenemen (tot 2,1 miljoen euro), maar boekte hier 234.000 euro verlies op. Daarmee overschrijdt het overgedragen verlies nu de kaap van 2 miljoen euro en gaat het eigen vermogen met 1,5 miljoen in het rood. Gillis lijkt zich in het verslag bij de jaarrekening nog geen zorgen te maken, al geeft hij aan dat de hele groep een zeer zware financiële herstructurering doormaakt. “Indien de herfinanciering tot een goed einde kan worden gebracht, menen wij dat de vennootschap in de komende jaren terug positieve resultaten zal kunnen voorleggen”, laat Peter Gillis optekenen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.