Nieuws Limburg Orbix (Genk) is slimste bedrijf van het land

Orbix (Genk) is slimste bedrijf van het land

Orbix (Genk) is slimste bedrijf van het land

Voor een publiek van meer dan 400 deskundigen en genodigden werden zopas in Brussel de Belfius Smart Awards 2016 uitgereikt. In de categorie van bedrijven met een omzet onder 10 miljoen euro, ging de hoofdprijs naar het Genkse bedrijf Orbix.

Als trouwe lezer van Made in Limburg zal u dat niet verbazen. We beschreven al eerder hoe Orbix in samenwerking met het VITO een proces heeft ontwikkeld waarmee slakken van de staalproductie bij Aperam worden omgezet in nieuwe bouwmaterialen, zoals klinkers, stenen en tegels. Op deze manier kan een betonfabriek bijvoorbeeld, haar CO2-uitstoot gemiddeld met 80.000 ton per jaar terugdringen. Er is ook minder restafval, want dat krijgt een nieuwe bestemming. “Dit procedé helpt natuurlijke grondstoffen bewaren voor de toekomstige generaties”, aldus de fiere winnaar, CEO Serge Celis.

Ook H.Essers schopte het tot de finaleronde in de categorie boven een omzet van 10 miljoen, maar zij moesten nipt de duimen leggen tegen een deelnemer uit Roeselare (Mirom).

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.