Nieuws Limburg Oudjes verplichten Orthomed tot investering

Oudjes verplichten Orthomed tot investering

Oudjes verplichten Orthomed tot investering

Dat een maatschappelijke trend als ‘de vergrijzing’ ook op economisch vlak zijn weerslag heeft, zal u niet verbazen. Producenten van allerlei toestellen en hulpmiddelen om oudjes op de been te houden, schieten als paddestoelen uit de grond. Orthomed uit Genk, al sinds jaar en dag een specialist in dit gamma, heeft dan ook nood aan extra ruimte. “De bouwwerken van een nieuw productie-atelier, stockruimte en toonzaal zijn momenteel volop aan de gang,” vertelt zaakvoerder Martina Lemmens, die samen met Jos Baeten het bedrijf leidt. “Mensen worden ouder, blijven ook langer thuis wonen, en hebben daarom -vaak noodgedwongen- meer behoefte aan hulpmiddelen als een looprek, rolstoel of een speciaal bed. Er is ook steeds meer keuze in het aanbod, waardoor ook de prijzen en service een rol bij de aankoop spelen. Met de nieuwe infrastructuurwerken, die toch een investering vergen van zo’n 800.000 euro, willen we laten zien wat we op dat vlak allemaal in huis hebben.”

Orthomed ziet ook de business naast die voor de senioren, floreren. “De evoluties op vlak materialen voor gehandicaptensport, zoals handbikes, zijn opmerkelijk,” zegt Martina Lemmens nog. “De technologie gaat in die sector even snel vooruit als bij wielrenners. Ook op dat vlak moeten we de trends dus op de voet volgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.