Out of Office met Ilse Dalemans: “Sterke drank moet ik nog leren drinken”

In onze zomerse rubriek Out of Office geeft een Limburgse bedrijfsleider enkele geheimen prijs die niet direct tot zijn zakelijke bezigheden behoren… Deze editie (9): Ilse Dalemans, oprichter en zaakvoerder van het snelgroeiende marketing- en communicatiebureau YES Communicatie in Hechtel-Eksel.

1. Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?

Ik hou meer van festivals dan concerten. Niet enkel de sfeer weet ik te waarderen, ook het uitgebreide aanbod van artiesten. Tomorrowland en Pukkelpop staan traditiegetrouw steeds op het programma!

2. Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

Ik weet veel te appreciëren van drankjes: speciale bieren, wijnen, cocktails. Sterke dranken zoals whisky, daarvoor pas ik liever. Dat moet ik nog leren drinken, denk ik. En als rasechte Belg hou ik van frietjes 😊

3. Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Bosland! In de achtertuin van Hechtel-Eksel (waar ik werk) en Peer (waar ik woon). Je waant je hier in een of ander exotisch nationaal park waarvoor je doorgaans de halve wereld moet rondreizen. Maar dat hier dus pal in onze achtertuin ligt. Prachtig. En je kan er in blijven ontdekken.

4. Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

Enkel de oproepen van mijn familie komen erdoor als mijn telefoon op nachtmodus staat. De rest kan wachten tot de ochtend.

5. Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Zet mij maar op een tropisch eiland met een boek. Mij hoor je niet klagen!

6. Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Ik lees meer dan dat ik TV kijk. En vaak heel interessante en leerrijke boeken, maar ik apprecieer ook zeker de typische chicklits: no brainers, maar o zo leuk om te lezen en om af te schakelen. Van die andere boeken komt mijn brein niet tot rust, van deze wel.

7. Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Do what makes you happy. Niet te veel om de mening van anderen geven, maar leef vooral je beste leven.

8. Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?

Menselijkheid aan de dag leggen. Klinkt zo simpel, toch?

9. Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?

Een avondje uit of weekendje weg. Even genieten, hoeft niet eens ver van huis te zijn. Oh en kraamkost zonder de kraam. Dus gewone kost 😊 Ik heb een vriendin die soms een ovenschotel komt brengen. Als drukbezette ouder is dit een fenomenaal geschenk. Ook mijn mama kookt regelmatig eens door de week voor haar kroost en zet het dan in de koelkast thuis… goud waard!

10. Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Mijn broer was Europees manager bij AB Inbev maar heeft ongeveer 1 jaar geleden zijn carrière omgegooid en nam samen met zijn vrouw de Resto in Kuringen over: 365 dagen per jaar open van ’s morgens tot ’s avonds en nog eens afhaal en catering. Dat is potverdikke hard gewerkt. En als het geen personeelsuitdagingen zijn, is het plots stijging van grondstofprijzen. Chapeau als ik zie hoe Gert en Aurélie zich elke dag smijten voor hun zaak.

11. Welk object op 4 wielen komt het meest in jouw dromen voor?

Ik ben nogal praktisch aangelegd als het op wagens aankomt en ben daar niet zo dromerig over.

12. Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?

Opruimen. Ik kan prima leven in een georganiseerde chaos. Een wasmand met beddengoed kan er naar mijn mening weken staan zonder dat ik die in de kast wegleg. Zolang het niet in de weg staat hé. Dat mijn huisgenoten het dan maar zelf doen 😉

13. Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

Ik hou wel van geschiedenis. Ik zou graag een cursus American History willen volgen.